У Ходорові сумують з приводу загибелі воїна Івана Сперелупа

У Ходорові сумують з приводу загибелі воїна Івана Сперелупа

Іван СперелупНа офіційному сайті Ходорівської об’єднаної територіальної громади розміщено повідомлення, що 6 травня у районі Новгородське загинув водій БМП Іван Сперелуп, наш ходорівчанин. Іван Сперелуп був старшим механіком-водієм 1 механізованого відділення 3 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини – А0988 старшим солдатом  24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. На військовій службі перебував з листопада 2016 року.

Механізований патруль, до складу якого він входив, 6 травня 2018 року у районі населеного пункту Новоселівка на горлівському напрямку потрапив у засідку і підірвався на невідомому вибуховому пристрою. Від отриманих поранень боєць загинув на місці.

Щирі співчуття рідним та близьким воїна з приводу непоправної втрати висловили Ходорівська міська рада, Жидачівські райдержадміністрація та районна рада. Про похорон героя буде повідомлено згодом.

Зокрема, у Ходорівській громаді жалобу оголосили з понеділка, 7 травня, до четверга, 10 травня, включно. У ці дні на території ОТГ буде приспущений державний прапор із траурною стрічкою на адміністративних будівлях. Також в ОТГ обмежили розважально-концертні заходи та заборонили звучання музики у громадських місцях.

Панахида й прощання з Іваном Сперелупом – 9 травня о 19:00 за адресою м.Ходорів, вулиця М.Грушевського, 60. Військового поховають у четвер, 10 травня, у Ходорові. Чин похорону розпочнеться о 12:00.

Іван Сперелуп народився 14 серпня 1996 року.