У час Різдвяних свят на Ходорівщині зібрано майже 42 тисячі гривень для наших бійців


Цьогоріч на Ходорівщині учасники вертепних дійств проявили неабияке благородство, адже зібрані кошти передали на потреби військових у зоні АТО.

Ідею подали Назар Гнатів та Наталія Тітик, їх підтримала молодь, Ходорівська міська рада. На добру справу благословив декан Ходорівський о. Мар’ян Черепанич.

Першими естафету розпочали учасники вертепів с. Бортник, які заколядували та замаланкували 11560 грн. Ці кошти учасники вертепних дійств передали на лікування та придбання необхідних речей для бійців АТО. Далі почин бортниківчан підхопили й жителі інших сіл, зокрема Молодинчого – 853 грн, Букавини, Демидова, Молотова – 6100 грн, Черемхова – 1290 грн, Новосільців – 2335 грн, Підлісок – 455 грн, Садок – 2410 грн, Вовчатич – 3000 грн, Дуліб – 6467 грн, Грусятич – 6670 грн (ці кошти жителі села передали на придбання квадрокоптера), колектив ансамблю м. Ходорова «Ромашки» – 5086 грн. На потреби українських бійців жертвували й окремі небайдужі люди. Як розповів координатор збору пожертв Роман Тітик, загальна сума зібраних з коляди та Маланки коштів – 41906 грн, 100 злотих та 5 євро.

Не лише коштами допомагають українським військовим, добровольчим батальйонам наші краяни. Так, до Дня святого Валентина смачні домашні вареники передали господині із с. Бортник – Ольга Гурдя, Світлана, Марічка та Тетяна Подвадцятники, М. Пакіш, О. Хома, Г. Хомик, Л. Ронська, І. Ворона, Василина та Діанка Панати, Я. Сливка.

Постійно допомагають продуктами, одягом, ліками та коштами громада Бортник, колектив Бортниківської ЗОШ, працівники староства, ФАПу, родинний дім «Жива перлина», а також працівники базару «П’ятачок» в м. Ходорові, О. Чорненька.

Не стоять осторонь родини Цимбалюків, Буняків, Плютачів, Герасимчуків, Калинців, Федаків, Панатів, Юревичів, Баториків, Белеїв, Гісь, Анна та Наталя Кухарські, Богачевські, Корецькі, Шведи, Фириляки та багато інших людей доброї волі, які знаходять можливості в цей непростий час допомогти військовим та бійцям добровольчих батальйонів, які обороняють нашу державу.

Окрім цього, на лікування жителя с. Вербиці Івана Копка, який минулого року потрапив під обстріл у зоні ведення АТО й отримав серйозне поранення, Стрийська єпархія передала 10 тис. гривень, операція ж обійшлася у 21 тис., розповів Роман Тітик. Із листопада 2016 року Іван перебуває на лікуванні.

Здавалось би, що люди вже втомились від затяжної АТО, що мало не щодня забирає здоров’я та життя наших співгромадян. Проте бачимо, що вони не збайдужіли, не зневірились, а продовжують підтримувати українських військових, бійців добровольчих батальйонів, додаючи мужнім воїнам сили та снаги до боротьби проти російських найманців та бандформувань так званих «ЛНР» та «ДНР». Тож Україна попри все вистоїть, збереже цілісність своїх кордонів і не дозволить нікому зруйнувати свою державність.

Оксана ФРАНКІВ.

НОВИЙ ЧАС, 16 березня