«Троянда» із запахом тухлого м’яса: Чи вибухають консерви Держрезерву?

«Троянда» із запахом тухлого м’яса: Чи вибухають консерви Держрезерву?

Видання Галінфо сьогодні опублікувало новину «Троянда» із запахом тухлого м’яса: вибухають консерви Держрезерву, текст якої подаємо нижче:
На Львівщині у місті Ходорові люди вже не перший рік поспіль змушені вдихати запах протухлого м’яса. Адже неподалік від житлових будинків розміщена Державна організація «Комбінат «Троянда», на якій зберігаються банки з протермінованою продукцією.

Ще у 2010 році перевірка Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» виявила часткову невідповідність якості продукції державним стандартам. Ці висновки менш ніж за місяць у повному обсязі підтвердила перевірка від ДП “Львівстандартметрологія”.

Найбільше страждають працівники «Троянди», бо працюють безпосередньо біля складів з консервами. Вони  розповіли, що з підвищенням температури повітря збільшується  інтенсивність процесів бродіння, що призводить до різкого збільшення кількості бомбажних банок, тобто банок, які вибухають.

Щоб розв’язати цю проблему ще завчасу Державне агентство резерву України підготувало та подало  до Міністерства економічного розвитку України проект розпорядження Кабміну Міністрів «Про списання матеріальних цінностей державного резерву з подальшою їх утилізацією».

Протягом 2013-2016 років Держрезерв направляв неодноразово допрацьований проект  цього розпорядження  до міністерств економічного розвитку, фінансів, агрополітики та інших зацікавлених відомств для того, щоб його погодили.

16 березня 2017 року проект про утилізацію подали до Мінекономрозвитку на розгляд Кабміну. Проте 6 квітня цього року під час засідання Урядового комітету рішення щодо зазначеного проекту було відкладене.

Нагадаємо, що 26 липня 2014 року видання Цензор.Нет опублікувало статтю Коррупционные схемы Госрезерва: более 1 млн. банок с мясными консервами пришли в негодность на комбинате “Троянда”

Величезна різниця між ціною покупки і продажу сама «цікава» для «гравців» і кримінальна частина діяльності Держрезерву.

Фірма-посередник потрібна для того, щоб поставити не якісний товар, який неминуче приходить в непридатність, а в цей час фірма-посередник банкрутувати і зникає разом з підставними засновниками і директорами. Але «різниця» в цьому випадку дуже велика. Реальні ж господарі реєструють майбутніх «успішних» для Держрезерву посередників і завжди готові «допомогти».

Як приклад, за такою схемою компанією-посередником «Ввіко» були поставлені м’ясні консерви понад 1 млн. банок, які прийшли в непридатність на комбінаті «Троянда» р. Ходорів, Львівської обл. Використовувати їх ніяк не можна. На утилізацію консервів держава має ще додатково витратити гроші. З кого спитати? Незрозуміло. Банки лежать на комбінаті «Троянда», поступово вибухають. Паралельно йде переписка, навіть виграні суди, але перспектива ясна – збитки зазнає тільки держава.

Просимо повідомити мешканців, що проживають в мікрорайонах Троянда та Зарудка чи дійсно чути сморід консерв з комбінату Троянда.