Школярі вчились дбати про навколишнє середовище … англійською

Школярі вчились дбати про навколишнє середовище … англійською

Волонтери із Туреччини та Єгипту разом із представниками Міжнародної молодіжної громадської організації AIESEC в Україні (Локальний комітет AIESEC Тернопіль) впродовж двох тижнів працювали у Ходорівській ЗОШ 1-111ст.№3 ім. Героя України Р.Точина.

Пропонуємо читачам розповідь ініціатора й організатора впровадження цього проекту у Ходорові Олени Баторик.

Цього літа, з впевненістю можу сказати, досягла однієї маленької цілі – бути корисною суспільству, яке мені не байдуже. Заздалегідь запланувавши проект міжнародної молодіжної організації AIESEC в Україні, зокрема локального комітету AIESEC Тернопіль “EcoMind”, який мав би проводитись лише у Тернополі, й уявити не могла, який результат він
принесе та ще й у рідному Ходорові!

Дякуючи дирекції ЗОШ I-II ст. №3 ім. Героя України Романа Точина та людям, яким мої ідеї здались цікавими, спільними зусиллями ми спромоглись зворушити екологічну свідомість у діток, що і було головним завданням проекту. Разом з іноземними волонтерами з Туреччини та Єгипту і дітьми ми стали великою сім’єю. Години, проведені разом у стінах школи, парках та на спортивних майданчиках міста, дуже зблизили всіх нас –  навіть мовний бар’єр не завадив спілкуванню, яке велось виключно англійською.

Протягом всього періоду проекту в Ходорові ми вивчили стільки корисної інформації про різні види енергії, переробки, забруднення і їх вирішення, цілі сталого розвитку, а також культуру далеких і незнаних нам країн. Разом із волонтерами школярі займались не лише важливими теоретичними питаннями, а й практичними видами діяльності, проводили час на
свіжому повітрі з танцями і спортом. Щиро вірю у те, що ми разом зуміли розбудити наше місто і можемо бути впевненими у майбутньому поколінні, яке буде дбати про навколишнє середовище і лише зменшувати кількість тих проблем, які нас оточують.

ХОДОРІВЩИНА, 29 серпня