Шахи – розвивають творчу особистість

Шахи – розвивають творчу особистість

25 березня в Гніздичівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся шаховий турнір серед дітей, присвячений Шевченківським дням в Україні. На шаховий фестиваль були запрошені школярі з міст Жидачева, Ходорова, смт. Гніздичева, приїхали один учень із с. Руди і четверо з с. Покрівців (усього 41 учасник – 33 хлопці й 8 дівчат). Гніздичівську громаду представляв 21 учень. Змагання проходили за швейцарською системою у 7 турів по 15 хв. кожному на партію.

І. Пиріг – організатор турніру: Скажу чесно і відверто, такої звитяги до перемог я давно не бачив серед дітей. Кожен хотів стати призером. Учасники були поділені по групах, і, відповідно, за п’ять перших, п’ять других і п’ять третіх місць велась дуже конкурентна боротьба.

З п’ятнадцяти комплектів медалей дев’ять завоювали діти Гніздичева, п’ять – Ходорова і одне місце взяв Жидачів. Це дуже високий результат, і діти заслуговують на те, щоб були названі їхні імена. Отже, 1 місце у своїх групах взяли Тиндюк Руслан, Пиріг Володимир, Іваник Андрій. Другі місця завоювали Пиріг Захар, Швед Петро, Фута Руслан. Треті місця посіли Шевчук Максим, Зозуляк Олег, Бублик Іванна. Серед наймолодших учасників – Деркач Матвій і Данилець Олег 2009 р.н.

Усі учасники були нагороджені грамотами.

Велика подяка директору ПАТ “Кохавинська паперова фабрика”, який вже багато разів допомагав шахістам фінансово. Хочеться подякувати і голові селищної ради Оліяру І. І. та директору школи Кузишину І. М. за допомогу в організації турніру.

Андріана ДАНИЛЕЦЬ.