Почесний громадянин Дрогобича, професор Михайло Шалата відсвяткував 80-річний ювілей

Почесний громадянин Дрогобича, професор Михайло Шалата відсвяткував 80-річний ювілей

В актовій залі головного корпусу Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка відбулися урочистості з нагоди 80-ліття професора, науковця, публіциста, почесного громадянина міста Дрогобича Михайла Шалати (уродженця села Бертишів неподалік від Ходорова, який неодноразово бував у нашому місті – примітка редакції сайту).

З нагоди поважного ювілею професора привітали єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ владика Ярослав Приріз разом з університетським капеланом о. Олегом Кекошем, Дрогобицький міський голова Тарас Кучма, ректор університету Надія Скотна, поважні гості-представники наукових товариств та вишів, викладачі та студенти, очільники громадських об’єднань міста Дрогобича, з якими активно співпрацює ювіляр.

Упродовж трьох годин на адресу ювіляра звучали вітання гостей, викладацьких та студентських творчих колективів.

У своєму подячному слові професор Михайло Шалата продекламував декілька уривків зі своєї багатогранної творчості. Відтак наголосив присутнім на важливості гуманістичних цінностей в сучасному світі, про любов та взаємоповагу, процитувавши авторські рядки: «… Щоби душа моя була почута».

ZIK, 5 квітня