Перемогли сильніші


17 вересня в рамках святкування 925-річчя м. Жидачева у будинку культури «Папірник» пройшов сьомий тур відкритої першості району з шахів. У змаганні взяли участь 25 спортсменів з нашого району, гості зі Львова, Рогатина. З-поміж учасників – два кандидати у майстри спорту.

Саме вони й увійшли в першу трійку: Євген Трушак з Рогатина став переможцем – 7,5 очка із 9 можливих, львів’янин Мирослав Лопатчак третій – 7 очок. На другому призовому місці наш шахіст першорозрядник Іван Березовський з Чертіжа, який за додатковим коефіцієнтом випередив Мирослав Лопатчака і став другим – теж 7 очок. Цікаво, що всі три призери між собою зіграли внічию, а Євген Трушак втратив півочка в зустрічі з Іваном Гілецьким (Любша), Іван Березовський і Мирослав Лопатчак розділили очки з львів’янином Володимиром Верховою, а також із львів’янином Богданом Буйним (Березовський) і ходорівчанином Олегом Гулеєм (Мирослав Лопатчак).

Після призерів у турнірній таблиці розташувалися Андрій Кобрій (Гніздичів) – 6 Мирон Людкевич (Рогатин), Іван Гілецький, Юрій Лешко (Ходорів), Володимир Верхола – у всіх по 5,5, Ігор Пиріг (Гніздичів), Богдан Буйна, Йосип Михайлюк (Гніздичів), Володимир Топилко (Жидачів) – по 5 очок. Перших три призери нагороджені грамотами і грошовими преміями, наступні 9 – грошовими преміями.

Окремо було проведено змагання серед дітей, і всі 5 юних шахістів – Петро Швед, Руслан Тиндюк (обоє Гніздичів), Вадим Савка, Андрій Терлецький (обоє Рогатин), Андріана Паняк (Жидачів) відзначені грошовими преміями.

Ігор МАРКЕВИЧ.

НОВИЙ ЧАС, 10 жовтня