На Жидачівщині проводяться медично-волонтерські навчання


23 жовтня Жидачівською РДА спільно з керівництвом Жидачівської центральної районної лікарні та відділу освіти райдержадміністрації було організовано спеціалізовані медично-волонтерські навчання на засадах державно-громадського партнерства.

У приміщенні Жидачівського міського Будинку культури „Папірник” транслювали цикл програм „Знати, щоб вижити”, створених громадським телебаченням „Черкаси”. До участі в медично-волонтерських навчаннях були запрошені працівники галузі освіти, культури, охорони здоров’я та інших державних установ району. 

Розпочав медично-волонтерські навчання заступник голови РДА Микола Лаврись, який пояснив важливість в сьогоднішній непростій для країни ситуації знати і володіти основними знаннями та вміннями з надання першої медичної допомоги. Головний лікар Жидачівської ЦРЛ Федір Довбняк наголосив, що усі бажаючі після перегляду програм можуть оволодіти практичним досвідом надання медичної допомоги за допомогою присутніх на заході досвідчених лікарів Олексія Стецишина та  Володимира Лагошняка (обидва – мешканці Ходорова).

На передньому плані другим справа сидить Володимир Лагошняк
На передньому плані другим справа сидить Володимир Лагошняк
Прийоми надання медичної допомоги демонструє Олексій Стецишин
Прийоми надання медичної допомоги демонструє Олексій Стецишин

Цикл програм „Знати, щоб вижити” містить пізнавальну інформацію щодо практичних методів надання першої медичної допомоги у побутових умовах та при надзвичайних ситуаціях, а саме: накладання пов’язок та джгута, реанімування постраждалого.

Після перегляду програм у фойє МБК „Папірник” завідувач реанімаційного відділення Жидачівського ЦРЛ Олексій Стецишин продемонстрував практичні методи надання першої медичної допомоги у випадку зупинки серця в постраждалої людини.

Також присутні медичні працівники та працівники закладів освіти домовилися продовжити навчання на базі Жидачівської ЦРЛ для здобуття кращих практичних умінь в галузі охорони здоров’я при роботі з дітьми у школах та надання першої медичної допомоги. Аналогічні медично-волонтерські навчання в найближчий період буде організовано безпосередньо в установах  м. Жидачева та інших населених пунктах району.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 23 жовтня