На подвір’ї тюрми на Лонцького могли знайти останки дядька Ігоря Калинця

На подвір’ї тюрми на Лонцького могли знайти останки дядька Ігоря Калинця

Під час проведення розкопок у дворі колишньої катівні КҐБ та гестапо у Львові, де зараз знаходиться музею «Тюрма на Лонцького», виявили два місця масових поховань людей. За попередніми оцінками – це жертви репресій 40-50-х років XX ст. Може, нарешті знайдуть останки Андрія Гулея, студента третього курсу філософії Львівського університету, якого НКВДисти забрали на вулиці у червні 1941.

Gulej

Про це на своїй сторінці у Facebook написала громадська діячка, донька шістдесятників Ірини та Ігоря Калинців Дзвінка Калинець-Мамчур.

«Очевидець передав до родини до Ходорова, що Андрійка застрілили і втоптали в землю. Потім моя бабуся Єфрозина Гулей-Калинець шукала свого брата там, на подвір’ї тюрми на Лонцького, але не знайшла. Розповідала про всі жахіття, які там побачила. Весь час плакала, як згадувала побачене (розпорені животи священиків і вагітних жінок, понівечені тільця немовлят, покатовані тіла людей…). Ми ходили з нею кожного року на цвинтарі до братських могил закатованих (Личаківський і Янівський), бо не мали де поставити свічечку…

Андрій Гулей хотів бути вченим…», – написала Дзвінка Калинець-Мамчур.

ZIK, 10 серпня