На Львівщині бійку на сесії Стрийської міськради очолили депутати від трьох політичних сил

На Львівщині бійку на сесії Стрийської міськради очолили депутати від трьох політичних сил

Групу молодиків, яка увірвалася на сесійне засідання Стрийської міської ради, зірвали засідання та побили людей, очолили депутати від трьох політичних сил та особи з нашивками Націльного корпусу «Азов».

Про це написав на своїй сторінці в соцмережах народний депутат України VII скликання Олег Канівець (був депутатом і від Ходорівщини).

«У моєму рідному Стрию сталася безпрецедентна подія: група молодиків, увірвавшись на сесійне засідання Стрийської міської ради, зірвала засідання і побила людей. Постраждалими виявились заступник міського голови Роман Волинець, директор ЗОШ №7 Ярослав Білінський, завідувач центральною бібліотечною системою міста Людмила Яремко, завідувач міським будинком культури Стефанія Костів.

Мені дуже прикро, що очолили цих молодиків люди, з якими ми були разом на Майдані: свободівці Володимир Лоїш, Мар’ян Берездецький та Андрій Чад (мешканець Ходорова), представник партії «Воля» Ігор Брик, Михайло Алєксєєв від Правого сектору. Були й люди з символікою Національного корпусу «Азов».

Вимагали публічного звіту міського голови Романа Шрамов’ята і відставки заступника міського голови Романа Волинця. Дуже дивні вимоги, адже звіт голови був внесений першим пунктом до порядку денного сесії і оприлюднений у газеті, а питання відставки заступника міського голови було рекомендовано винести на сесію профільною депутатською комісією. Після того, як пропозиція про відставку Волинця не була підтримана більшістю депутатського корпусу, в хід пішли кулаки. В кабінеті директора МБК перевертали меблі, розбивали вазонки. І силою змусили Романа Волинця написати заяву про відставку. Причому, за свідченнями очевидців, багато молодиків-розбишак були не місцевими мешканцями.

Андрій Чад (перший зліва)
Андрій Чад (перший зліва)

Хочу висловити кілька своїх думок з приводу цих подій. Дуже шкода, що група людей з депутатськими мандатами намагається вирішувати якісь питання силою. Запитання: а в якій системі координат живуть ці люди? Так, Януковича, який вів країну в прірву, ми вигнали силою протесту. Але не ми перші почали цю силу застосовувати! За нами була правда, а в нас за спиною – побиті «Беркутом» студенти. А що чи хто стоїть за сьогоднішніми подіями, поки не зрозуміло. Що ж такого страшного встиг зробити Роман Волинець, що його треба було бити? Причина нинішньої ганьби не у Волинці. Комусь дуже кортить розхитати ситуацію в місті.

Я висловлюю свою підтримку міському голові Роману Шрамов’яту, його заступнику Роману Волинцю і тим людям, які постраждали від агресивних молодиків. Дестабілізація грає виключно на користь окупантам!

Я переконаний, що будь-які спірні питання треба вирішувати силою аргументів, а не кулаків. Хтось вирішив перетворити наш патріотичний Стрий з давніми демократичними самоврядними традиціями на дику Сицилію. Цікаво, хто ж профінансував приїзд до Стрия такої кількості молодиків, які поводили себе як типові тітушки, зі Львова, Жидачева, Дрогобича і з якою метою? Думаю, що для правоохоронців буде справою честі розслідування цих ганебних подій і притягнення винних до відповідальності.

Найгірше те, що такі події не поодинокі в Україні. Починає працювати кремлівський план з дестабілізації ситуації у всіх сферах життя. Куратором цього проекту від Медведчука є дехто Пєтухов. Це непублічна, але відома у вузьких колах одіозна фігура. І буде дуже прикро, якщо молодих, гарячих, патріотично налаштованих хлопців такі пєтухови будуть використовувати у своїх брудних інтересах», – написав Олег Канівець.

ZIK, 20 лютого