Коцовського нагородили грамотою Верховної Ради України

Коцовського нагородили грамотою Верховної Ради України

30 червня 2017 року, у рамках відзначення 25-річчя «Асоціації міст України» на головній арені країни – НСК «Олімпійський», міського голову Ходорівської об’єднаної територіальної громади Олега Теодоровича Коцовського нагородили Почесною грамотою Верховної Ради України та нагрудним знаком за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, соціально-економічний і культурний розвиток територіальних громад, сумлінну працю та з нагоди 25-річчя Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Це заслужена нагорода, адже О.Коцовський майже два десятиліття присвятив себе роботі в органах місцевого самоврядування. Досвідчений та принциповий керівник із нестандартним мисленням, прагненням шукати нові шляхи для реалізації задуманого п’ять разів обирався головою Ходорівської міської ради, а в березні 2016 року 27-тисячне населення Ходорівщини довірило йому владу у Ходорівській об’єднаній територіальній громаді.

«Ходорів у мене в серці», – часто повторює Олег Теодорович. Тільки в останні роки завдяки його ініціативі й наполегливості реалізовано ряд важливих проектів, серед яких – реконструкція Палацу культури, стадіону «Будівельник», Центру дитячої і юнацької творчості, відкриття у Ходорівській міській комунальній лікарніпалати інтенсивної терапії, пункту трансфузіології, педіатричного відділення. Стараннями міського голови планується будівництво заводу та підстанції сонячних батарей, йде мова про спорудження соціально-культурного і спортивного комплексів на вулиці Чорновола у Ходорові.

О.Коцовський часто наголошує: «Хочу, щоб сільські діти мали ті ж можливості для розвитку своїх здібностей і талантів, що мають міські». За його наполяганням у цьому році у селах громади розпочали роботу філії Ходорівської дитячої школи мистецтв, дитячо-юнацької спортивної школи, Центру дитячої і юнацької творчості, споруджуються дитячі майданчики.

Багато уваги лідер Ходорівської громади надає роботі з громадськістю, підтримує релігійні громади Ходорівської ОТГ. За його пропозицією храми Ходорівщини внесені у мережу ОТГ й вже отримали кошти на ремонт й влаштування культових споруд.

До слова. Асоціація міст України», що об’єднала кращих експертів та аналітиків країни, міських, голів обласних та районних центрів, зосереджує свою діяльність на підтримці та розвитку місцевого самоврядування в Україні, захисті законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади.

В урочистому заході з нагоди відзначення 25-річчя «Асоціації міст України» під головуванням Голови АМУ, Київського міського голови В.Кличка взяли участь: Президент України П.Порошенко, Перший заступник Голови ВРУ І.Геращенко, Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубко, близько 800 представників громад-членів Асоціації з усієї України та представники іноземних партнерів Асоціації.

Під час заходу презентували Стратегію розвитку АМУ до 2022 року.

Марія КРАЇВСЬКА.

ХОДОРІВЩИНА, 15 липня