Голова Жидачівської РДА розглянув можливості розвитку туристично-рекреаційного потенціалу на території Баковецької сільської ради


Напередодні 7 жовтня голова Жидачівської райдержадміністрації Мирон Кузишин разом із керівником управління агропромислового розвитку РДА Галиною Кіячик відвідав Баковецьку сільську раду.

У ході робочої поїздки керівник району побував у с.Баківці, с.Квітневе, с.Закривець, с.Репехів, с.Трибоківці, де ознайомився з роботою закладів освіти, охорони здоров’я, культури. У с.Баківці оглянув ремонтні роботи в приміщенні місцевої школи та костел, який незабаром планують відновити за кошти громади та спонсорів.

У с.Закривець М.Кузишин відвідав місцевий храм  – каплицю Різдва Івана Хрестителя, спілкувався з місцевими жителями. Серед проблем, які порушували люди – налагодження транспортного сполучення села з районним і обласним центрами. На сьогодні автобуси до села не заїжджають і його мешканці, щоб поїхати до міста, змушені йти до найближчих автобусних зупинок 3-4,5 км. Діти, щоб потрапити до школи у сусіднє село, щодня пішки долають по 8 км.

Йшлося також про необхідність взяття на баланс дороги до Закривця, яка була споруджена 25 років тому як військова. На сьогодні вона є лише на військових картах. За час, що минув, паводки в деяких місцях розмили дорожнє полотно.

Також порушувалось питання ремонту доріг у Жидачівському районі, зокрема закривчани відзначили певні здобутки районної влади у цій царині. Люди подякували голові РДА за відремонтовані ділянки дороги біля с.Отиневичі. м. Ходорів, на мості через Дністер, на відтинку Жидачів – Тейсарів та ін., що зробило їх проїзними. Разом з тим, на думку закривчан, вимагає негайного ремонту дорога на відтинку Отиневичі – Грусятичі, Жидачів – Заліски.  Керівник району зауважив, що як тільки будуть кошти, ремонтні роботи відновлять.

Закривчани поінформували М. Кузишина про надра села. Тут є поклади піску, каменя-вапняка, запаси води, яка має цілющі властивості. Гориста заліснена місцевість, недоторкана чарівна природа, добрий мобільний зв’язок, роботящі люди – усе це, на думку мешканців, мало б зацікавити інвесторів, які спеціалізуються на розбудові відпочинкових комплексів. Слід відзначити активну позицію голови Баковецької сільської ради Ігора Лалака, який намагається залучати спонсорські кошти у розвиток своєї території, приймати участь у різного роду програмах та мікропроектах для покращення соціального становища мешканців Баковецької громади. Керманича району зацікавили пропозиції закривчан, він пообіцяв вивчити їх і дати відповідь.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 8 жовтня