Ходорів під прицілом масмедіа


ЛЬВІВЩИНА ПАМ’ЯТАЄ ТА ВШАНОВУЄ СВОЇ ГЕРОЇВ

9 червня в Ходорові, відбулося урочисте освячення Алеї пам’яті героїв Небесної сотні.

«У нас в місті є майдан воїнів УПА. Тож символічно ми вирішили саме тут зробити Алею пам’яті і наших сучасних героїв – Небесної Сотні. Ми встановимо 19 пам’ятних стовпців з іменами борців за волю України та містами чи селами Львівщини, звідки вони походили. Зокрема, серед 19 героїв є і наш земляк. Спочатку ми разом із родинами героїв підемо на Службу Божу, а потім – на цвинтар. Освячуватиме Алею пам’яті духовенство всіх парафій»

Перед відкриттям Алеї зазначив міський голова Ходорова Олег Коцовський.

ВИСОКИЙ ЗАМОК, 3 червня

МАЙДАН-3 ВІДБУДЕТЬСЯ, ЯКЩО ТПРЕЗИДЕНТ НЕ ВИКОНУВАТИМЕ ОБІЦЯНОК – НАРДЕП КАНІВЕЦЬ

Свій робочий тиждень в окрузі народний депутат України Олег Канівець розпочав із зустрічі з виборцями у Народному домі м. Ходорів.
Поспілкуватися з парламентарем на насущні проблеми прийшло близько 80 осіб.

Канівець Канівець в Ходорові

Зустріч розпочалася з хвилини мовчання за Героями Небесної Сотні та усіма полеглими вояками Української армії. Відтак, народний обранець розповів про політичну, і зокрема, воєнну ситуацію в країні. Детально зупинився на своїй роботі у Верховній раді і про голосування за ключові питання. Зустріч проходила у форматі діалогу. Люди запитували про призов і мобілізацію, чому переважно наших хлопців, з заходу, мобілізують; куди поділись кошти від телефонних дзвінків на потреби армії і навіть те, чи вірить парламентар, що восени буде третій Майдан.

«Розумію, що важко змиритися з тим, що в Україні війна. Та призов і мобілізація проходять по всій Україні. Просто в кожному районі люди бачать, як мобілізують їх знайомих чи родичів, не знаючи, що робиться в сусідньому районі. Тому не правильно стверджувати, що тільки наші хлопці задіяні в АТО. А щодо третього Майдану скажу так, якщо народ побачить, що новообраний президент робить не те, що обіцяв перед виборами, що далі триває війна, процвітає корупція, то третій Майдан відбудеться», – наголосив парламентар.

Загалом, зустріч тривала майже дві години і була продуктивною. У записнику народного депутата залишилось кілька пропозицій від виборців для оголошення в сесійній залі, зокрема, щоб усі депутати перерахували свою заробітну плату на потреби армії та щодо зменшення кількісного складу майбутньої Верховної ради України до 300 обранців.

ВГОЛОС, 26 червня

ЛЬВІВСЬКИМ ВОЯКАМ У ЗОНІ АТО ПЕРЕДАЛИ БРОНЕЖИЛЕТИ З ДИТЯЧИМИ МАЛЮНКАМИ  

16 липня, в зону АТО військовослужбовцям Львівського батальйону територіальної оборони передали бронежилети, які розмалювали діти з м. Ходорів, що на Львівщині.

Як зазначено в повідомленні Львівського обласного військового комісаріату, діти намалювали на пластинах бронежилетів зворушливі ілюстрації зі словами підтримки для українських вояків – «Пресвятая Богородице, спаси нас», «Молюся за тебе», «А сорочка мамина…».

Додамо, що бронежилети вдалось придбати завдяки пожертвам мешканців містечок у Жидачівському та Миколаївському районах.

Дитячі картини із зворушливими написами будуть підбадьорювати військових, які зараз захищають східні терени України.

ZAXID.NET, 30 червня