Ходорів під прицілом масмедіа


На залізничному переїзді травмувався восьмирічний хлопчик

Kolija

Колійною машиною на переїзді перегону «Ходорів-Журавно» Львівської області, яка не охороняється, травмовано восьмирічного жителя міста Ходорів. Хлопчик раптово вибіг на залізничну колію перед дрезиною. На щастя, дитина вижила. Про це Львівському порталу повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Дитину доставили в Жидачівську центральну районну лікарню з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій легенів. Стан хлопчика критичний, але стабільний.

Зі слів матері відомо, що її син попросився в неї на річку покупатися, шлях до якої пролягав через залізничне полотно.

Слідчі почали перевірку за фактом події.

Неуважність, безтурботність, порушення встановлених правил поведінки на залізничних шляхах призводять до травмування та загибелі людей. Пам`ятайте: залізниця не місце для ігор і прогулянок.

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ, 13 червня

Невідомі розбили вікна семи вагонів пасажирського поїзду

Vikna

На перегоні «Ходорів – Львів» невідомі побили вікна у пасажирському потязі. Про це Львівському порталу повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Інцидент трапився при під’їзді пасажирського поїзда № 44 сполученням «Івано-Франківськ – Київ» до станції Старе Село. Невідомі особи камінням розбили вікна у семи вагонах поїзду під час його руху.

ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ, 29 липня

 

Жидачівщина презентувала свій культурний та туристичний потенціал

Відбулася офіційна робочо-навчальна зустріч партнерів у рамках мікропроекту № 8 «Спільне представлення туристичних, етнічних та культурних особливостей Жидачівського району (Україна) та Сяноцького повіту (Польща) на міжнародному туристичному ринку».

20131204_63798795

Нещодавно пройшла зустріч, організована Жидачівською районною радою, метою якої було ознайомленні польських партнерів із культурними надбаннями та туристичною інфраструктурою Жидачівського району.

На зустрічі було презентовано культурний і туристичний потенціал Жидачівського району, зокрема міст Жидачева та Ходорова, селища Журавно, території Соколівської сільської ради. Також відбулася презентація Сяноцького повіту; мікропроекту №8, його мети, цілей і заходів. Учасникам зустрічі також організували екскурсійні тури Жидачівщиною – відвідини Жидачівського районного Народного дому, Народних домів селища Гніздичів і села Руда, Кохавинського монастиря, музею Гетьмана України Івана Виговського у с. Руда, церкви Косми і Демяна у смт. Гнідичів, а також майбутнього музею у м. Жидачеві.

У зустрічі взяли участь партнери мікропроекту зі сторони України та Польщі.

З українського боку Жидачівщину презентували: І. Кос – голова Жидачівської районної ради, М. Стеців – заступник голови Жидачівської районної ради (мешканка Ходорова), О.Снігура – керуюча справами Жидачівської районної ради (уродженка Ходорова), З. Тимофтевич – начальник відділу культури і туризму Жидачівської районної державної адміністрації, М. Марків – історик, краєзнавець, депутат Жидачівської районної ради, В. Янклевич – начальник відділу роботи з територіями та громадськими організаціями Жидачівської районної ради (куратор мікропроекту), О. Балян – координатор мікропроекту, М. Сельська – бухгалтер мікропроекту.

Партнери мікропроекту з боку Республіки Польща: Я. Хованєц – член правління Сяноцького повіту, П. Мазур – координатор мікропроекту, В. Скіба – начальник відділу охорони навколишнього природного середовища Староства Повітового в Сяноку, П. Урускі – заступник директора бібліотеки м. Сянока, Х. Осаднік – хранитель фондів Музею народного будівництва в м. Сяноку, М. Антоновіч – хранитель фондів Історичного музею в м. Сяноку, М. Крауз – президент Польського туристично-краєзнавчого товариства.

Окрім того, до зустрічі долучилися запрошені гості: голова Жидачівської районної державної адміністрації – Мирон Кузишин, виконавчий директор Львівської Асоціації розвитку туризму – А. Мацелюх, міський голова м. Жидачева – В. Левко, секретар Ходорівської міської ради – Р. Гапонюк, заступник міського голови м. Жидачева – Я. Гаврильчук, спеціаліст Ходорівської міської ради – Мар’яна Жовтанська, заступник директора Журавнівського НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей» – Надія Цибак, голова Соколівської сільської ради – Софія Ткач.

ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА, 4 серпня

 

Голова Жидачівської РДА в ході діалогу із представниками громадської ради обговорив перспективи подальшої співпраці    

5 серпня голова Жидачівської райдержадміністрації Мирон Кузишин зустрівся із головою громадської ради при райдержадміністрації Юрієм Пушкарем (головним лікарем Ходорівської лікарні – примітка Л.Калинця). Попередньо, з перших днів своєї діяльності на посаді керівника РДА, Мирон Кузишин вже кілька разів зустрічався із представниками громадської ради, які висловлювали свою позицію з різноманітних питань розвитку району.

Голова громадської ради при Жидачівській райдержадміністрації Юрій Пушкар і начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА, секретар громадської ради Олексій Хемій інформували про попередні засідання громадської ради, про розгляд ряду важливих питань, мова також йшла про перспективи подальшої співпраці районної виконавчої влади із представниками інститутів громадянського суспільства. Зокрема, було відзначено, що розуміючи значимість даного питання для майбутньої долі нашої держави, новий склад громадської ради, який був сформований у квітні 2013 року, ще 24 вересня 2013 року на своєму засіданні ухвалив Звернення щодо підтримки прагнення України отримати статус асоційованого члена ЄС, яке було адресоване до громадськості Жидачівщини, представників громадських рад Львівщини і України та громадськості країн ЄС. Саме ігнорування попереднім керівництвом держави громадської думки щодо подальшого шляху розвитку країни стало першопричиною розгортання протестних акцій в Україні у листопаді 2013 року. Сьогодні наша держава переживає складний період, що потребує згуртованості всіх патріотичних демократичних сил для захисту незалежності і територіальної цілісності України.

Голова райдержадміністрації зазначив, що завжди відкритий для діалогу із громадськістю району і в багатьох питаннях важливо узгоджувати спільну позицію, бо ухвалення і реалізація рішень матиме успіх за умови наявності конструктивної співпраці та взаєморозуміння владних структур і громадськості. За підсумками діалогу було попередньо узгоджено питання щодо організації проведення наступного тижня чергового засідання громадської ради при райдержадміністрації.

ЖИДАЧІВЩИНА – ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ, 5 серпня