Дні жалоби на знак скорботи за загиблим у бою на світлодарській дузі Володимиром Андрешківим

Дні жалоби на знак скорботи за загиблим у бою на світлодарській дузі Володимиром Андрешківим

20 грудня, сумна звістка надійшла на Жидачівщину. 19 грудня в бою на Світлодарській дузі загинув боєць батальйону «Київська Русь» Володимир Андрешків із позивним «Жара», 1969 р.н., мешканець с. Бортники.

AndreshkivЯк розповідає керівник апарату Жидачівської РДА, т.в.о. заступника голови РДА Світлана Самсонова, ще в п’ятницю, 16 грудня, під час телефонної розмови із Володимиром говорили про вирішення важливих питань учасників АТО Жидачівщини, адже він був небайдужим, завжди переймався вирішенням проблем своїх бойових побратимів, був активним представником ГО „Спілка учасників АТО Жидачівщини”, брав постійно участь у зустрічах із керівництвом РДА, в багатьох районних заходах. На Жидачівщині його пам’ятають веселим, товариським, відвертим і чесним. Вирізнявся тим, що вмів завжди говорити правду в очі…

Війна на Сході України забирає найкращих. Вчора, після отримання сумної звістки про загибель Володимира Андрешківа, перший заступник голови Жидачівської РДА Василь Татарин, керівник апарату РДА, т.в.о. заступника голови РДА Світлана Самсонова, представники військового комісаріату та голова ГО „Спілка учасників АТО Жидачівщини” Тарас Стефанів обговорили питання підтримки родини загиблого Героя АТО та організації прощання із захисником України. Цими питаннями також активно займається керівництво Львівської облдержадміністрації. Директор департаменту соціального захисту населення ЛОДА, керівник Центру допомоги учасникам АТО Василь Мартиняк безпосередньо долучається до вирішення багатьох питань.

Найважча місія випала керівнику апарату Жидачівської РДА, т.в.о. заступника голови РДА Світлані Самсоновій, районному військовому комісарові Олександру Балюрі, голові ГО „Спілка учасників АТО Жидачівщини” Тарасу Стефаніву – поїздка в с. Бортники, в рідний дім Володимира Андрешківа, до його матері Марії, щоб повідомити їй про загибель сина у бою за рідну землю.

Народився Володимир Андрешків у с. Бортники Жидачівського району у багатодітній родині, їх у батьків було п’ятеро: у Володимира два брати і дві сестри. Батько вже помер, тож маму підтримували усією великою родиною. Керівник апарату Жидачівської РДА, т.в.о. заступника голови РДА Світлана Самсонова  була добре знайома із Володимиром Андрешківвим, вона розповідає: «Володимир був жертовною людиною, із великим серцем. Був емоційним, інколи нестриманим у висловах, Але жив із щирою вірою і любов’ю до України. Саме любов до України, бажання змін на краще змусили його стати учасником Революції Гідності. А потім, весною 2014 року, одразу в Києві, записався добровольцем до батальйону «Київська Русь». Відслужив більше року, побував у багатьох гарячих точках, демобілізувався 1 червня 2015 року. Приїхав додому й увесь час шукав себе, шукав своє місце  у мирному буденному житті. Скоріш за все, загострене почуття вселенської справедливості, бажання кращого й мирного життя для своїх трьох синів: Владислава (2001 р.н.), Степана (2003 р.н.),  та Михайла (2005 р.н.), які сьгодні із мамою живуть неподалік кордону із Росією, на Чернігівщині, змусило Володимира повернутися на східний фронт знову. 5 листопада 2016 року він підписав контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України, як командир відділення – командир машини піхотного взводу мотопіхотної роти батальйону «Київська Русь». Дуже хотів проходити службу разом із побратимами у тому ж батальйоні, де служив раніше. 16 жовтня Володимиру виповнилося 47 років й він назавжди залишиться у пам’яті багатьох з нас таким рішучим, небайдужим, щирим і надійним побратимом, мужнім воїном».

Із нашим Героєм прощатимуться у  Києві, на Майдані, адже він був активним майданівцем. Був у Львівській Брамі, стояв під час Революції Гідності поряд із Героєм Небесної Сотні Романом Точином з Ходорова. Після Майдану пішов служити в «Київську Русь». Брав участь в боях в районі Дебальцево. Після демобілізації був активним учасником „Спілки учасників АТО Жидачівщини”, нагороджений медалями «За Жертовність та любов до України» та «За оборону рідної держави».

Наша єдність й спільність проходить випробування у такі важкі й тривожні дні й хвилини. Як повідомила керівник апарату Жидачівської РДА, т.в.о. заступника голови РДА Світлана Самсонова, вчора й сьогодні зранку, 21 грудня, керівництво Жидачівської РДА спілкувалося із Сергієм Деденком, головою Семенівської РДА на Чернігівщині та головою спілки учасників АТО Семенівського району, де сьогодні проживають сини і дружина загиблого Героя АТО. Сергій Деденко особисто долучився до підтримки родини загиблого, яку буде забезпечено транспортом для поїздки на Львівщину у с. Бортники.

Передбачається, що із нашим мужнім захисником України сьогодні, 21 грудня, прощатимуться на Майдані у Києві, згодом Героя АТО повезуть на Львівщину, в Жидачівський район –  у рідне село Бортники, щонеподалік м. Ходорова.

22, 23 та 24 грудня у Жидачівському районі оголошено Днями жалоби на знак скорботи за загиблим бійцем батальйону „Київська Русь” Володимиром Андрешківим. Герої не вмирають!

Про дату і час проведення церемонії прощання із загиблим бійцем АТО в його рідному с. Бортники повідомимо додатково.

САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ, 21 грудня