Аматорським колективам «Любисток» і «Барвінок» присвоєно почесне звання «народний»

Аматорським колективам «Любисток» і «Барвінок» присвоєно почесне звання «народний»

30 травня 2017 року обласна атестаційна комісія у складі директора Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи, голови атестаційної комісії Р.Берези, завідувача відділу народної творчості ЛЦНТ і КОР, заслуженого працівника культури України, секретаря атестаційної комісії О.Дуляби, провідного методиста вокально-хорового жанру І.Кисильчук, одноголосно проголосувала за рішення про надання двом самодіяльним колективам Ходорівської ОТГ почесного звання «народний».

Цієї високої честі удостоїлися відомі колективи, без участі яких не відбувається жодне свято у нашому краю: аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Любисток» Народного дому села Новосільці під керівництвом Р.Церковної і фольклорний колектив «Барвінок» Народного дому села Грусятичі під керівництвом О.Кресан.

У невеличкому концерті номінанти на звання «народний» продемонстрували любов до української пісні, звичаїв і традицій рідного краю. Своєю щирістю, безпосередністю самодіяльні артисти полонили не тільки глядачів, а й членів журі.

Любисток

Жіночий вокальний ансамбль «Любисток» підкорив присутніх неповторним високопрофесійним співом, різножанровим репертуаром, багатством костюмів, сердечністю і відкритістю. Виконуючи народні патріотичні, ліричні, жартівливі пісні («Під рідним небом», «Журавлі», «Не та ружа, що за садом», «Ой, гоп у нашій хаті», «Муж поїхав до млина», «Гапка»), вокальний колектив дарував глядачам незабутні враження та частинку своєї душі.

Хороше враження справив фольклорний ансамбль «Барвінок», який відтворив на сцені Палацу культури обряд вінкоплетіття, що зберігся у Грусятичах. Глядачі разом із самодіяльними артистами переживали хвилюючі миті, які відчувають батьки перед весіллям дочки. Дійство супроводжувалося автентичними обрядовими піснями.

Барвінок

Очевидно, що мистецькі колективи «Любисток» і «Барвінок» перебувають у постійному творчому пошуку, мають свій оригінальний, неповторний стиль і високу сценічну культуру. Творчість старшого покоління слугує взірцем та надихає молодших артистів на розвиток своїх талантів. Тож, творчих успіхів і перемог, невичерпного натхнення на нові здобутки.

Марія КРАЇВСЬКА.

ХОДОРІВЩИНА, 6 червня

 

http://khodorivshchyna.blogspot.com.es/